Henna Mantere.

Henna Mantere on Lapin yliopistosta valmistunut taiteen maisteri. Hän on muotoilija, jonka päämateriaali on tekstiili. Mantere tunnetaan tekstiiliteoksista, sekä hänen mm. Jokipiin Pellavalle suunnittelemistaan sisustustekstiileistä. Mantere on syväjuurinen pohjalainen: koti ja navettaan saneerattu ateljee sijaitsevat lapualaisessa pihapiirissä, jota esivanhemmat ovat asuneet 1500-luvulta asti.

 

Yksi merkittävimpiä opettajia Mantereelle on ollut yrittäjäneuvos Päivikki Palosaari, jonka Hullu Poro yrityksessä Mantere suoritti yliopiston projektiopintoina alkaneen, ja sittemmin muodoista karanneen "pitkän oppimäärän elämästä ja estetiikasta". Leville Mantere on tehnyt lukuisia tekstiiliteoksia ja suunnittelutoimeksiantoja, kuten Hullu Poro Areenan esiripun.

 

Henna on "material based artist". Veto kansanomaisiin tekstiileihin kiinnitti hänet suomalaiseen traditioon ja luonnonmateriaaleihin jo lapsuudessa. Opinnoissa niiden tutkiminen vain syveni. Ennakkoluulottomuuteen vapautti vaihto-opiskelu Skotlannissa, University of Dundeen Constructed Textiles – osastolla, jossa aito silkki ja muovipussit sopivat ongelmitta samaan kudelmaan. Synteettisestä materiaalista valmistetuissa Frost -valaisimissa ja luonnonmateriaaleista toteutetuissa teoksissa paljastuu välitön yhteys: halu tutkia materiaalin ominaisuuksia ja muokata sitä sen omilla ehdoilla.

 

 
Design Henna Mantere   | info(at)hennamantere.com  |  Lapua  |  FINLAND Toteutus: Sivuteollisuus